Història

image

L'esport de la pilota va ser àmpliament practicat en l'Antiga Grècia i va ser introduït en la Península Ibèrica per l'Imperi Romà, que el va expandir a altres regions de l'Imperi com les actuals França, Bèlgica, Holanda o Itàlia, on encara perduren diferents varietats. En aquella època es jugava a pilota amb unes normes semblants a l'actual joc valencià de llargues.

Instal·lacions

image 6

TRINQUET: És un recinte tancat de forma rectangular d'entre quaranta i seixanta metres de llarg i entre nou i onze d'ample. Els escalons laterals són aprofitats pel públic per a assentar-se i presenciar la partida. CARRER: Tradicionalment s'han disputat partides en el carrer, i cada poble en té un especialment adequat per a això. Este carrer havia de ser pla i comptava amb unes dimensions un poc menors que les d'un trinquet. FRONTÓ: De característiques semblants al frontó basc o al de frontenis però amb una longitud menor (reglamentàriament entre 20 i 30 metres de llarg).

image 7

GALOTXETA: Aquest recinte de vint metres de llarg per tres i mig d'ample s'utilitza per a jugar la modalitat de galotxetes. Compta amb una corda central destensada i quatre calaixos en els cantons del recinte. JOC INTERNACIONAL: Es denomina així a la modalitat que es juga en mundials i europeus, i és semblant a llargues però amb diverses variants, ja que en cada país es juga de forma distinta, a fi de jugar a una modalitat comuna.